На благодійному концерті у Харкові зібрали кошти на принтер, що друкує шрифтом Брайля

На благодійному концерті у Харкові зібрали кошти на принтер, що друкує шрифтом Брайля

Укрінформ
На благодійному концерті "Класична феєрія" у театрі опери та балету ім. Лисенка у Харкові зібрали кошти на принтер, що друкує шрифтом Брайля.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Принтер призначений для вихованців Харківського спеціального навчально-виховного комплексу ім.Короленка, більше відомого як гімназія для дітей з вадами зору.

Концерт зібрав всесвітньо відомих музикантів — віолончеліста Ласло Феньо (Німеччина), який грає на віолончелі 1695 року, створеної відомим італійськім майстром Маттео Гоффріллером, скрипаля Даніїла Австріха, артиста всесвітньо відомого квартету "Мікеланджело" (Німеччина), братів Дворниченків — Сергія, кларнет (США) та Олександра, альт (Україна), Арутюна Чколяна (Вірменія), який неперевершено грає на дивовижних вірменських інструментах: дудуці та зурні.

Концерт розпочався «Щедриком» — однією з найпопулярніших обробок відомого українського композитора Миколи Леонтовича, знаною не тільки в Україні, а й у всьому світі. Цей твір пролунав у виконанні хору гімназії ім. Короленка.

Серед глядачів, а їх у Великому залі було більше тисячі, були присутні діти-сироти, з інвалідністю, діти з багатодітних сімей та ветеранів АТО і ООС, а також голова Харківської ОДА Юлія Світлична та народний депутат, представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко.

Вітаючи виконавців та слухачів класичної музики, Юлія Світлична подякувала їм за допомогу та підтримку.

«Це дуже гарна справа, яка надасть можливість не тільки допомогти дітям з особливими потребами, але ще й доторкнутися до великого мистецтва. І ми із задоволенням долучаємося до нього та будемо й у подальшому підтримувати такі гарні ініціативи, які несуть добро», — наголосила вона.

У свою чергу, Ірина Луценко передала всім присутнім вітання від Президента Петра Порошенка та його дружини Марини.

«Ми сьогодні зібралися, щоб для таких діток створити комфорт, розширити їхні можливості, дати їм упевненості в завтрашньому дні, дати їм рівні можливості - відчути себе найкращими та найталановитішими».

Читайте також: Спецшкола у Слов'янську отримала 600 підручників шрифтом Брайля

На придбання принтера, що друкує шрифтом Брайля, для Харківського спеціального НВК ім. Короленка потрібно 300 тис. грн, зазначив після концерту один з ініціаторів проекту "Класична феєрія" музикант Олександр Дворніченко. "На концерті зібрано майже 248 тис. грн, решту суму надасть благодійний фонд "Забота". У закладі навчаються близько 200 дітей із вадами зору. Нове обладнання надасть можливість друкувати для них не лише підручники, але й атласи, картини та ноти", - сказав він.

Проект «Класична феєрія» вже всьоме реалізовано у Харкові. За цей час його учасники зібрали 1 млн грн благодійної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-