Вінницький аеропорт реконструюють до кінця 2019 року – міський голова

Вінницький аеропорт реконструюють до кінця 2019 року – міський голова

Укрінформ
Вінницька міська рада розраховує здійснити повномасштабну реконструкцію аеропорту «Вінниця» до кінця 2019 року.

Про це у п’ятницю на сесії Вінницької міської ради повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Ми ставимо завдання, щоб до кінця 2019 року реалізувати цей проект за умови підтримки держбюджету і уряду. Бо самостійно ми це питання ніколи б не вирішили, адже весь бюджет розвитку міста 2018 року, наприклад, становив 1.087 млрд грн, а реконструкція аеропорту - приблизно 1 мільярд. Попередньо Кабмін підтримав нас у цьому, і передбачено 500 млн грн для початку реалізації цього проекту. Це дасть нам можливість розвивати туристичний та економічний потенціал міста, сприятиме промоції міста і залученню інвестицій, а також розвитку мережі авіасполучення з різними містами України та Європи», - повідомив Моргунов.

За його словами, міська рада вже виготовила проектно-кошторисну документацію і подаватиме її на державну експертизу. Паралельно проводяться перемовини «з державними організаціями, які можуть інвестувати в реалізацію цих проектів».

Для визначення виконавця реконструкції аеропорту, що передбачає оновлення злітно-посадкової смуги, світлосигнальної системи, об’єктів супроводу і підтримку роботи аеропорту та його огорожі, буде оголошено міжнародний тендер.

Вінницька міська рада розраховує завершити реконструкцію аеропорту до кінця 2019 року у разі своєчасного виконання організаційних процедур на етапі експертизи проектно-кошторисної документації та проведення необхідних тендерів без затримок.

Читайте також: В України зараз золотий шанс для активізації співпраці з арабським світом - шейх

Аеродром "Вінниця" розташований за 7,5 км на схід від залізничної станції міста Вінниця і за 1 км на південний захід від населеного пункту Гавришівка. Він знаходиться в центрі України та має зручну транспортну розв’язку (автомобільну та залізничну) для перевезення пасажирів та вантажів як по Україні, так і за її межами. Аеродром засновано на початку 50-х років минулого століття. Більш як півстоліття він працює в транспортній системі України. Аеродром придатний для експлуатації літаків цілий рік без обмежень, цілодобово. Забезпечує зліт, посадку і руління повітряних суден типу А320, В737, Ту-154, Як-42, SAAB-340 та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-