Сумщина виділила 9 млн на реконструкцію обласного художнього музею

Сумщина виділила 9 млн на реконструкцію обласного художнього музею

Укрінформ
На Сумщині з обласного бюджету виділено 9 мільйонів гривень на реконструкцію обласного художнього музею.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Останній косметичний ремонт у цьому приміщенні був у 2000 році. Через невеликі розміри та незадовільний стан будівлі музею із близько 17 тисяч творів мистецтва експонується лише 6%. Проблема відсутності каналізації та водовідведення може спровокувати втрату мистецького фонду музею, адже деякі ділянки приміщення вражені грибком. Друга проблема – дах, який протікає, особливо в зимовий період, що спричиняє руйнацію ліпнини», - прокоментував рішення представницького органу заступник голови облдержадміністрації Іван Боршош.

Читайте також: На Сумщині через 30 років здали лікарню-довгобуд

За його словами, Сумський обласний музей ім. Никонора Онацького є найбільшою в регіоні скарбницею образотворчого і декоративно-ужиткового мистецтва XVI-XX століть як вітчизняного, так і країн Західної Європи та Далекого Сходу. Тому питання ремонту будівлі буде вирішено, наголосив Боршош.

«На перший етап ремонту та реконструкції будівлі музею з обласного бюджету виділено 9 млн гривень. Ці кошти планують використати на розробку проектно-кошторисної документації, проведення каналізації та системи вентиляції. А також потрібно буде виконати підняття мансардного поверху приблизно на 1 метр, де знаходитиметься приміщення для персоналу. Це також дасть змогу розвантажити підвальне приміщення, де зберігається мистецький фонд», – зазначив заступник голови ОДА.

Як раніше повідомляло агентство, колекція Сумського краєзнавчого музею поповнилася безцінними артефактами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-