Вінницька мерія спростувала черговий фейк “православних журналістів”

Вінницька мерія спростувала черговий фейк “православних журналістів”

Укрінформ
Чиновники Вінницької мерії спростовують інформацію про її працівників, оприлюднену на сайті «Союз православных журналистов» .

Спростування опубліковано на сайті Вінницької міської ради.

“Джерелом фейкової інформації є сумнівний (...) сайт «Союз православных журналистов». Який сьогодні, 15 грудня, уже відзначився фейком про нібито захоплення кількома десятками молодиків Свято-Преображенського Собору у Вінниці. (...) Цього разу йдеться про те, що «…працівників вінницької мерії збирають 16 грудня на 7:00 на акцію на підтримку кандидатури митрополита Симеона. Частині людей, можливо, доведеться з тією ж метою їхати до Києва. Тим, хто не виконає вказівку, обіцяють санкції», - зазначають у міськраді.

Коментуючи ситуацію, директор департаменту у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю міської ради Вінниці Аліса Мисловська назвала це повідомлення «абсолютно абсурдним і «топорним» фейком.

Читайте також: Вінницька єпархія УПЦ МП спростувала фейк про захоплення кафедрального собору

“Офіційно: це абсолютна брехня, і якраз той випадок, від якого застерігали депутати Вінницької міської ради на останній сесії під час прийняття звернення на підтримку Томосу. Нагадаю, ішлося якраз про те, що певні сили намагатимуться дестабілізувати ситуацію на користь «руського міра»", - наголосила вона.

Чиновниця закликала всіх не піддаватись на провокації і вірити лише офіційним джерелам інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-