Поліція спростовує фейк окупантів про хімічну аварію в Маріуполі

Поліція спростовує фейк окупантів про хімічну аварію в Маріуполі

Відео
Укрінформ
У поліції Донецької області спростували фейк терористів про хімічне забруднення регіону.

Про це у п’ятницю заявив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час спільного брифінгу з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та Маріупольської міськради, повідомили в поліції Донеччини.

«Кожна інформація аналізується та перевіряється. Одна з останніх «новин» – хімічне забруднення навколишнього середовища у Маріуполі та області.... Але жодне інформаційне повідомлення не знайшло свого підтвердження. Ситуація в області контрольована, підстав для хвилювань немає», - сказав Семенишин.

Його слова підтвердили і представники ДСНС, які підкреслили, що жодних звернень щодо аварій або надзвичайних ситуацій з хімічними речовинами не надходило. «На території області є об’єкти з наявністю небезпечних хімічних речовин, але кожен з них має системи спостереження, оповіщення , у кожному є команди, які діють згідно з аварійною ситуацією», - запевнили рятувальники.

Читайте також: Лікарням розсилають фейкові розпорядження щодо воєнного стану - МОЗ

У повідомленні підкреслили, що поліція взаємодіє та підтримує постійний зв'язок з оперативними штабами всіх військових та правоохоронних підрозділів у рамках операції Об’єднаних сил та інформуватиме про зміни в оперативному стані.

Також з 26 листопада, від початку введення особливого правового режиму на Донеччині, у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області було розгорнуто ситуаційний центр. Одне із завдань центру – відстеження фейкових повідомлень в інтернеті, які розповсюджують терористи.

За вказаний період зафіксовано 27 фейків, метою яких є дезорієнтація населення та штучне створення паніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-