В інклюзивних школах Дніпропетровщини навчається 800 дітей з особливими потребами

В інклюзивних школах Дніпропетровщини навчається 800 дітей з особливими потребами

Укрінформ
В інклюзивних школах Дніпропетровщини навчається 800 дітей з особливими освітніми потребами. Загалом таких шкіл у області 255.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної держадміністрації.

«За завданням Президента України Петра Порошенка в Україні шириться реформа інклюзивної освіти. Це значить, що діти з різними можливостями мають рівні права. Разом з однолітками можуть вільно виховуватися хлопці й дівчата з особливими освітніми потребами. Наразі в регіоні вже 255 шкіл з інклюзивною освітою, які відвідують понад вісім сотень учнів», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Наразі кількість учнів з інвалідністю, які відвідують звичайні школи, в 4,5 рази більше, ніж три роки тому, підкреслили в ОДА. Найбільше таких дітей у Дніпрі та Кривому Розі. З урахуванням потреб таких дітей на Дніпропетровщині реконструюють школи.

Читайте також: Інклюзивну освіту отримують удвічі більше дітей, ніж минулоріч - Гриневич

Як повідомили в ОДА, у 2017 році в навчальних закладах облаштували більше півсотні медіатек, цьогоріч – ще 20. Це сучасний варіант бібліотеки з доступом до корисних інформаційних ресурсів. Також це середовище для психологічного розвантаження й релаксації з книжками, комп’ютерами, планшетами.

Крім того, в області відкривають спеціальні кабінети, де діти з особливими потребами разом з корекційними педагогами грають в розвиваючі ігри та отримують побутові навички. Таких ресурсних кімнат торік в області відкрили 18, цьогоріч – ще 33.

Фото: adm.dp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-