На Донеччині придбали 168 квартир для дітей-сиріт – ОДА

На Донеччині придбали 168 квартир для дітей-сиріт – ОДА

Укрінформ
У Донецькій області понад 60 млн грн витратили у поточному 2018 році на придбання житла для дітей-сиріт.

Про це у середу повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«На Донеччині продовжується реалізація проектів з вирішення доволі болючого соціального питання – забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на кінець 2018 року з різноманітних джерел фінансування на придбання житла спрямовано понад 60 млн грн та придбано 168 квартир і 10 будинків для створення дитячих будинків сімейного типу», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у 2018 році за умови співфінансування "50 на 50" з обласного та місцевих бюджетів для дітей-сиріт придбано 105 квартир на загальну суму 22,5 млн грн. Ще 63 квартири на 16,7 млн грн було придбано за рахунок субвенції з державного бюджету. Для порівняння, протягом 2017 року з цих джерел було придбано 137 квартир.

Читайте також: Сумщина повністю забезпечена вакциною проти кору — ОДА

Також в ОДА підкреслили, що важливою частиною забезпечення дітей-сиріт житлом є створення в регіоні дитячих будинків сімейного типу. Ці заклади сприяють швидшій соціалізації дітей, адже діти забезпечені теплом та любов’ю нових батьків. Для того, щоб умови проживання були максимально комфортними, обласна влада за два роки придбала 16 відремонтованих та повністю оснащених житлових будинків на загальну суму у понад 30 млн грн.

Попри те, що щороку збільшуються видатки на придбання житла для дітей-сиріт, не мають власного житла ще майже 2800 дітей, а тому Донецька ОДА продовжуватиме докладати зусилля для виправлення цієї ситуації, зауважили в облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-