Шість музеїв Донбасу отримають фінансову допомогу на нові проекти

Шість музеїв Донбасу отримають фінансову допомогу на нові проекти

Укрінформ
Шість музеїв із Донецької та Луганської областей отримають фінансову допомогу на розвиток нових проектів.

Переможців оголосив під час прес-конференції керівник мистецького напрямку Українського кризового медіа-центру та проекту "Музей відкрито на ремонт" Леонід Марущак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Першим нашим переможцем міні-конкурсу ... став меморіальний музей-садиба Немировича-Данченка і Корфа з селища Нескучне з проектом "Фантом". Цей проект присвячено видатному педагогу М.Д.Корфу", - заявив Марущак.

Переможцями проекту також стали: Великонадольний музей лісу з проектом "Екологічна обсерваторія", Новоайдарський районний краєзнавчий музей з проектом "Збереження колекції костюмів Новоайдарського району для нащадків", Біловодський краєзнавчий музей з проектом "Біловодськ - столиця кінних заводів України", Покровський історичний музей з проектом "Культурний код Покровська", Маріупольський краєзнавчий музей з проектом "Виклики часу, або яким має бути Маріупольський краєзнавчий музей".

"Всі шість переможців матимуть змогу реалізувати свої проекти за фінансової підтримки до ста тисяч гривень", - зауважив керівник проекту.

Читайте також: У Києві відкрили резиденцію Супер-Миколая

Він додав, що організатори запропонують частково підтримати проект "Порцеляна Донбасу - порцеляна всієї України" Дружківського історико-художнього музею.

Загалом на конкурс надійшло 19 заявок.

Конкурс міні-проектів для музеїв Донецької та Луганських областей, які перебувають у комунальній власності, був оголошений у межах проекту "Музей відкрито на ремонт: частина 4" за фінансової підтримки проекту "Зміцнення громадської довіри" UCBI II (фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Мета конкурсу – об’єднати та консолідувати громади, до яких належать музеї, популяризувати локальні історичні та культурні особливості не лише в громаді, а і за її межами; посилити потенціал розвитку музеїв, залучити їх до розробки нового контенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-