У Києві відкрили резиденцію Супер-Миколая

У Києві відкрили резиденцію Супер-Миколая

Укрінформ
У Києві відкрили резиденцію нового українського супергероя - Супер-Миколая.

Відкриття резиденції відбулось у столичному головпоштамті з нагоди виходу у прокат сімейної комедії «Пригоди S Миколая», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Резиденція працюватиме упродовж 10-19 грудня. Кількадесят дітей у понеділок прийшли до відділення «Укрпошти» поспілкуватись і сфотографуватись із Миколаєм і його помічниками - янголом і царем.

На відкритті резиденції були присутні режисер фільму «Пригоди S Миколая» Семен Горов, продюсер Марія Каель, а також актори стрічки, зокрема Марія Єфросиніна та Василь Вірастюк. Під час заходу вони провели прес-конференцію, на якій розповіли про зйомки кінокартини, прем'єра якої відбудеться 13 грудня.

Так, Марія Єфросиніна зізналася, що після зйомок стала справжнім експертом із утеплення тіла і може навіть видати відповідний посібник.

«Найважчим був лютий холод, за якого, граєш ти чи ні, а все одно «заморожений». На зйомках навчилась втеплюватися так, що можу навіть видати посібник про те, як на колготи натягнути гамаші, рейтузи, зверху все це обгорнути харчовою плівкою, і лише після цього одягати костюм», - пригадала акторка та телеведуча.

Водночас вона відзначила витривалість на майданчику й своїх маленьких колег - Максима Лучака та Іванку Бородай, які зіграли у фільмі ролі її дітей.

«Вони - професійні актори, які нікому не завдавали перешкод через холод. Я пригадую, як наш Максик героїчно витримав нічну зміну, коли було аномально холодно - мінус 20 градусів, а він стояв і тримався у кадрі. Я бачила, що від холоду на його обличчі навіть з'явилася слізка. Але Макс так відіграв, ніби це сльози щастя від того, що він побачив Миколая», - розповіла Єфросиніна.

Сам Максим Лучак найскладнішою називав сцену, в якій «потрібно було плакати та співати одночасно».

«Також страшно було дивитися на павука: коли він підходив до нас, у мене аж мурашки шкірою йшли», - додав восьмирічний актор.

Василь Вірастюк виконав у стрічці роль злодія на прізвисько «Кабан». Своєю роллю він задоволений, попри те, що мав грати негативного персонажа, якого мусять боятися діти. Знімати «Пригоди S Миколая» почали у грудні 2017 року. За рік до того відомий український стронгмен переніс операцію - йому замінили тазостегновий суглоб. За словами Вірастюка, ця травма давалася взнаки й при роботі у кадрі.

«Було важкувато, адже у фільмі були такі сцени, де треба було бігати ковзанкою, коли діти наздоганяли і вішалися на мене», - пригадав Вірастюк.

Зйомки фільму відбувались у павільйоні кіностудії «Київнаукфільм», на території Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові, у Києві, на курорті Драгобрат та у селі Ясені Рожнятівського району Івано-Франківської області. За словами режисера Семена Горова, робота над кінострічкою розпочалася близько трьох років тому, а безпосередньо зйомки тривали майже рік і відбувалися «будь-де, де був сніг».

Він також висловив сподівання, що наступного року фільм зможе вийти в прокат і за кордоном.

Одну з головних ролей у фільмі зіграв польський актор Пшемислав Циприаньський. Режисер пояснив, що його типаж підійшов найліпше, хоча Циприаньський був не єдиним претендентом.

Читайте також: Гройсман розповів, що бачив на зйомках фільму “Захар Беркут”

Водночас Горов підкреслив, що актори-діти працювали на знімальному майданчику на рівні із своїми досвідченими колегами.

«Після кастингу наші маленькі актори приходили на майданчик із вивченим текстом, репетирувати  кілька місяців. Усе відбувалося весело і з усмішками. До того ж, до зйомок долучалися й діти учасників творчої групи. Наприклад, одну з маленьких ролей у фільмі зіграв і мій син», - уточнив режисер.

Усі костюми для акторів фільму виготовила дизайнер Леся Патока, знана розробкою образів зокрема для Олі Полякової, Джамали та гурту ONUKA.

Фільм «Пригоди S Миколая» є одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно у 2017 році. Загальний кошторис кінокартини становить 38,2 млн грн, із них частка Держкіно - 22,9 мільйона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-