Захоплення Одеського вишу: МОЗ спростовує заяву поліції про

Захоплення Одеського вишу: МОЗ спростовує заяву поліції про "держвиконавців"

Укрінформ
Представники ГУ НП в Одеській області надали хибну інформацію про стан справ в Одеському національному медуніверситеті, що може свідчити про їхню некомпетентність чи заангажованість.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Представники Нацполіції в Одеській області у відповідь на офіційну заяву МОЗ України про захоплення адміністрації ОНМедУ, опубліковану 10 грудня, надали неправдиві коментарі, що можуть свідчити або про некомпетентність співробітників Нацполіції, або про їхню заанґажованість. Бо в ГУ НП заявили, що захоплення ОНМедУ нібито не відбувалось, натомість пояснили, що такі дії були виконанням провадження суду, а особи, які захопили будівлю, були державними виконавцями", — йдеться в повідомленні.

У МОЗ акцентували, що "така інформація не відповідає дійсності, адже МОЗ України відомо, що 10 грудня державні виконавці прибули в супроводі приватної охорони «Фенікс». Захоплення будівлі університету відбувалось співробітниками цієї охоронної компанії, які блокували вхід і перешкоджали доступу співробітників університету на робочі місця. За цими подіями спостерігали представники Нацполіції в Одеській області".

Про це свідчить не лише офіційне звернення в.о. ректора Костянтина Аймедова до МОЗ України, а також численні фото- та відеодокази.

У МОЗ нагадали, що державні виконавчі служби не уповноважені здійснювати захоплення адмінбудівель із залученням приватних охоронних фірм. Крім того, про здійснення будь-яких виконавчих проваджень у держуніверситеті, зокрема, про плани захоплення та блокування університету державні виконавці зобов’язані були повідомити МОЗ України як засновника та власника державного університету. Але наразі будь-яка інформація з цього приводу в МІністерстві відсутня.

Читайте також: Поліція прокоментувала повідомлення МОЗ про захоплення Одеського медуніверситету

Як повідомлялося, поліція прокоментувала повідомлення МОЗ про захоплення напередодні групою невідомих Одеського медуніверситету, зазначивши, що того дня в університеті діяли "судові виконавці Мін’юсту, з реальним виконавчим листом".

За словами представника ГУ НП в області Руслана Форостяка, "функція поліції, відповідно до закону про Нацполіцію України, в даному конфлікті — виключно охорона громадського порядку, недопущення будь-яких протистоянь".

При цьому Форостяк не уточнив, чого саме стосувалося судове рішення, яке виконували представники Мін’юсту, а лише констатував, що тривалий час точиться запекла боротьба "за вплив і контроль над цим закладом".

Нагадаємо, МОЗ 10 грудня заявив, що невідомі особи близько 8.00 силоміць захопили приміщення Одеського медуніверситету і знищують офіційну документацію закладу, не пускають працівників на робочі місця. У МОЗ вважають, що злочинні дії вчиняють в інтересах колишнього ректора медичного закладу Запорожана, оскільки "будівлю університету охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана, що унеможливлює доступ до закладу".

Також у МОЗ зазначили, що "саме 10 грудня комісія Мін’юсту розглядала скаргу МОН з приводу незаконної реєстрації Юрія Сухіна керівником ОНМедУ".

Раніше комісією МОЗ було встановлено, що екс-ректор Одеського медуніверситету Валерій Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 млн грн, виділеними на навчання студентів.

17 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту. Натомість суд поновив Запорожана на посаді.

Читайте також: МОЗ б'є на сполох: В Одесі рейдери захопили медуніверситет

Водночас МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.

Раніше Супрун заявляла, що Національний медичний університет ім. Богомольця та Одеський медуніверситет є найкорумпованішими серед медичних навчальних закладів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-