Експерти знову не змогли визначити наявність опіатів у Зайцевої

Експерти знову не змогли визначити наявність опіатів у Зайцевої

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській переніс засідання через те, що адвокат обвинуваченого Дронова, що вимагав для обвинуваченої Зайцевої додаткову наркологічну эспертизу, не з'явився через хворобу.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Олена Зайцева і Геннадій Дронов присутні на суді. Тут же прокурори, три захисники Зайцевої, представники сторони постраждалих. Захисник Дронова - Сергій Перепелиця, який вимагав додаткову експертизу на наркотики для Зайцевої, - не з'явився через хворобу", - відзначили у суді.

Засідання, додали у суді, перенесено на 19 грудня, на 14:00.

Водночас, адвокат постраждалих Лариса Матвєєва після засідання розповіла, що експерти подали суду висновок, що у них недостатньо даних для визначення наявності опіатів.

Читайте також: ДТП у Харкові: захист Дронова хоче психіатричної експертизи для Зайцевої

Як повідомляв раніше УКРІНФОРМ, 4 грудня Київський райсуд Харкова за відсутності хворого адвоката Дронова Сергія Перепелиці прийняв рішення розглянути подане ним раніше клопотання про комплексну судово-психологічну та судово-медичну експертизи фігурантки Зайцевої на наркотики, і задовольнив його частково: призначив додаткову судово-медичну експертизу щодо вживання Зайцевої наркотиків та доручив її експертам Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз Управління охорони здоров'я Харківської ОДА. Термін виконання - до 10 грудня.

На суді захисники Зайцевої наполягали на відмові у проведенні комплексної експертизи, назвавши клопотання необгрунтованим. Прокурор також висловився проти експертизи, так як, за його словами, питання перебування Зайцевої під дією наркотичних або інших одурманюючих засобів досліджений.

Представник постраждалих Лариса Матвєєва не тільки підтримала проведення експертизи, а й подала скаргу на дії прокурора до профільної Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії.

27 листопада захисник Дронова заявив клопотання про судово-медичну та судово-психіатричну експертизу Зайцевої, причому просив провести експертизу в Києві.

21 листопада суд у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській долучив до справи документи про те, що лікаря-нарколога, яка обстежила Зайцеву на предмет наявності опіатів, не знайдено.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої, що у неї постравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати у СІЗО.

18 липня на суді експерт-автотехнік підтвердив, що правила руху порушили обидва фігуранти.

3 липня на суді свідок-автомеханік назвав швидкість автомобіля Зайцевої: 102 км/год без гальмування.

31 липня адвокат постраждалих Лариса Матвєєва заявила на суді, що Зайцева на момент аварії перебувала у стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-