ДТП у Харкові: захист Дронова хоче психіатричну експертизу для Зайцевої

ДТП у Харкові: захист Дронова хоче психіатричну експертизу для Зайцевої

Укрінформ
Райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській прийняв клопотання захисту обвинуваченого Геннадія Дронова про психіатричну експертизу обвинуваченої Олени Зайцевої.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Обидва фігуранти - Олена Зайцева і Геннадій Дронов - присутні на суді. Тут же захисники, прокурори, представники сторони постраждалих. Захист фігуранта Геннадія Дронова подав клопотання про психіатричну експертизу фігурантки Олени Зайцевої", - відзначили в суді.

Захист Зайцевої, додали в суді, попросив час на розгляд цього клопотання.

"Запланований допит жінки-експерта Харківського НДІ судової медицини імені Бокаріуса не відбувся: експерт втретє не з'явилася за викликом до суду через хворобу", - пояснили в суді.

Наступне засідання суду, стало відомо, призначено на 4 грудня, на 14:00.

Як повідомляв Укрінформ, 26 листопада Київський райсуд Харкова частково задовольнив клопотання захисту Зайцевої і долучив до справи виписки з історії її хвороби, медичні довідки, а також документи, що підтверджують, що її сім'я перерахувала грошові компенсації сім'ям постраждалих.

Водночас, суд врахував думку прокурора і не став долучати до справи запропоновані захистом Зайцевої скріншоти з інтернету про нібито схильність Дронова до швидкої їзди.

21 листопада Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській долучив до справи документи правоохоронців про те, що лікар-нарколог, яка обстежила Зайцеву на предмет наявності опіатів, не знайдена.

Суд відмовив захисту Дронова у клопотанні про відвід усіх чотирьох автотехнічних експертів, які показали, що автомобіль Дронова заїхав передньою частиною за стоп-лінію.

7 листопада Київський райсуд Харкова продовжив арешт Зайцевої та Дронова до 5 січня 2019 року.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої, що у неї посттравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати в СІЗО.

18 липня на суді експерт-автотехнік підтвердив, що правила руху порушили обидва фігуранти.

3 липня на суді свідок-автомеханік назвав швидкість автомобіля Зайцевої: 102 км/год без гальмування.

Читайте також: ДТП у Харкові: суд долучив до справи історію хвороби Зайцевої

31 липня адвокат постраждалих Лариса Матвєєва заявила на суді, що Зайцева на момент аварії перебувала у стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

11 вересня на суд знову не з'явилася лікар-нарколог Олена Федірко, яка після ДТП першою виявила опіати в крові Зайцевої. За інформацією поліції, вона втекла на окуповану територію.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-