Підземний протест на Львівщині: майже сто шахтарів вимагають зарплату

Підземний протест на Львівщині: майже сто шахтарів вимагають зарплату

Укрінформ
Під землею проводять акцію протесту 97 гірників шахти “Лісова” ДП “Львіввугілля”. Вони вимагають погасити заборгованість із заробітної плати, адже шахтарям ще за жовтень виплатили тільки 48% від зарплати.

Про це в соцмережі Facebook пише голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

“Як повідомив голова Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Віталій Оніжук, зараз на шахті “Лісова” під землею залишаються 97 гірників. Завтра до Києва приїде делегація, яка братиме участь у перемовинах з представниками уряду відносно критичної ситуації на шахтах ДП “Львіввугілля”, - наголошує Волинець.

Він підкреслив, що вимога робітників проста - погасити заборгованість із заробітної плати, адже шахтарям ще за жовтень виплатили тільки 48% від зарплати.

Читайте також: Deutsche Bahn через страйк зупиняла поїзди далекого сполучення

У той самий час, стверджує Волинець, Міністерство енергетики та вугільної промисловості відволікло на інші цілі 240 млн грн, які були зароблені шахтарями за відвантажену ДП «Львівугілля» продукцію. Тобто, видобуте гірниками Прибужжя вугілля реалізується через державну структуру, підпорядковану Міністерству енергетики та вугільної промисловості України.

“Парадокс полягає у тому, що шахтарі ДП “Львіввугілля” за сумлінну працю й максимально можливий видобуток вугілля із підготовлених лав замість винагороди отримали заборгованість із зарплати”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-