В Одесі викрили діяльність наркоторговців з мільйонними оборудками

В Одесі викрили діяльність наркоторговців з мільйонними оборудками

Укрінформ
В Одесі поліція припинила діяльність міжнародної групи наркоторговців з мільйонними оборудками.

Про це повідомляє офіційний сайт Національної поліції.

"Працівники Департаменту протидії наркозлочинності спільно з представниками Головного слідчого управління під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили організовану групу наркоділків. Встановлено, що затримані причетні до контрабандного постачання із Західної Європи та реалізації на території України великих партій наркотичних засобів і психотропів", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що до складу групи входило п’ять жителів Одещини віком від 36 до 39 років. Організатором був громадянин Ізраїлю, який певний час жив у різних країнах Євросоюзу. "Використовуючи налагоджені там протиправні зв’язки у світі наркобізнесу, зловмисник організував незаконний канал постачання кокаїну, МДМА(«екстазі») в особливо великих розмірах з Європи до України", - зазначили у поліції.

Читайте також: Поліція проведе розслідування трьох ДТП у Києві за участю патрульних

Його спільники збували наркотики і психотропи на всій території держави. Наркоторговці зустрічалися з покупцями у ресторанах. При цьому для конспірації забезпечували приховане спостереження за потенційними клієнтами.

З метою документування зловмисників оперативні працівники здійснили декілька етапів оперативних закупок та понад десяток санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та в їхньому автотранспорті. У результаті спецоперації у членів групи вилучено понад 1,5 тис. пігулок «Екстазі», 500 г кокаїну, 200 г амфетаміну, а також понад 2 кг відбірного канабісу елітних сортів.

Вартість вилученої партії наркотиків і психотропів, а це майже 40 тисяч разових доз наркотиків, за цінами «чорного» ринку становить близько двох мільйонів гривень.

Крім того, у зловмисників вилучено пістолети травматичної дії з набоями до них, ножі та газові балончики, а також автомобілі представницького класу.

Фігурантам оголошено про підозру за причетність до кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  Правопорушникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-