Поліція проведе розслідування трьох ДТП у Києві за участю патрульних

Поліція проведе розслідування трьох ДТП у Києві за участю патрульних

Укрінформ
Через три ДТП за участю автомобілів патрульної поліції, які сталися у Києві 9 грудня, буде проведено службове розслідування.

Про це на брифінгу заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відбулося три такі знакові ДТП. В обставинах розбирається слідство. Матеріали оформлювала слідчо-оперативна група, яка зібрала всі докази. Щодо всіх цих трьох ДТП було призначено службове розслідування , і кожній з цих подій буде надана відповідна оцінка, буде оцінено вину поліцейських, буде оцінено всі обставини, які зумовлювали ці події", - сказав Білошицький.

За його словами, у разі наявності вини поліцейських їх буде притягнуто до відповідної дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

Білошицький уточнив, що патрульні поліцейські під час навчання в Академії патрульної поліції проходять спеціальний курс контраварійного водіння, тривалістю понад 20 годин.

"З нового року курс первинної підготовки патрульних поліцейських буде збільшено, вже він буде тривати півроку, наразі це трохи більше 4 місяців. Більш широким також буде курс контраварійного водіння, понад 30 годин. Ми маємо в планах незабаром запустити практику, яка також є і в зарубіжних країнах — після вчинення ДТП плануємо відправляти таких патрульних поліцейських на додатковий курс з контраварійного водіння", - додав він.

Читайте також: ДТП у Харкові: Зайцеву знову перевірять на наркотики

Білошицький поінформував, що з початку року в Україні сталося трохи більше 550 ДТП за участю поліцейських автомобілів, більшість з яких трапилася не з вини поліцейського.

Як повідомлялося, у Києві 9 грудня сталося 3 ДТП за участю автомобілів патрульної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-