ДТП у Харкові: Зайцеву знову перевірять на наркотики

ДТП у Харкові: Зайцеву знову перевірять на наркотики

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі по ДТП , де загинуло 6 осіб, частково задовольнив клопотання захисту фігуранта Геннадія Дронова про комплексну судово-психологічну і судово-медичну експертизу фігурантки Олени Зайцевої.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у суді.

"Обидва фігуранти - Олена Зайцева і Геннадій Дронов - є присутніми на суді. Тут же прокурори, три захисники Зайцевої, представники сторони потерпілих. Один з двох захисників Дронова відсутній, він заздалегідь попередив, що хворий. Суд прийняв рішення розглянути в його відсутність подане ним раніше клопотання про комплексну судово-психіатрічну і судово-медичну експертизу фігурантки Зайцевої. На суді захисники Зайцевої наполягали на відмові в проведенні комплексної експертизи, назвавши клопотання необгрунтованим. Прокурор також висловився проти експертизи, оскільки питання перебування Зайцевої під дією наркотичних або інших одурманюючих засобів досліджене у повністю і не впливає на обсяг обвинувачень", - зазначили у суді.

Представник потерпілих, додали в суді, підтримала клопотання про експертизу.

"Після перерви суддя Віктор Попрас оголосив рішення про часткове задоволення клопотання захисника Дронова, а саме: призначити додаткову судово-медичну експертизу щодо вживання Зайцевої наркотиків і доручити її проведення експертам Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз Управління охорони здоров'я Харківської ОДА", - пояснили у суді.

Експертиза, сказали у суді, має бути проведена до 10 грудня: "Наступне засідання суду - 11 грудня, в 14:00".

Читайте також: ДТП у Харкові: суд долучив до справи історію хвороби Зайцевої

Як повідомляв Укрінформ, 27 листопада в Київському райсуді Харкова захисник Геннадія Дронова заявив клопотання про судово-медичну і судово-психіатричну експертизу Олени Зайцевої, причому просив провести експертизу у Києві.

26 листопада Київський райсуд Харкова частково задовольнив клопотання захисту Зайцевої і залучив до справи виписки з історії її хвороби, медичні довідки, а також документи, які підтверджують, що її сім'я перерахувала грошові компенсації сім'ям потерпілих.

21 листопада Київський райсуд Харкова у справі про ДТП на вулиці Сумській залучив до справи документи про те, що лікар-нарколог, який  обстежила Зайцеву на предмет наявності опіатів, не знайдена.

7 листопада Київський райсуд Харкова подовжив арешт Зайцевої і Дронова до 5 січня 2019 року.

31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила на суді, що Зайцева на момент аварії знаходилася у стані наркотичного сп'яніння: така була відповідь з профільного центру Мінохоронздоров'я.

Зайцева і Дронов обвинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинуло кілька осіб) Кримінального кодексу України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-