Рейдери знищують документи в Одеському медуніверситеті — МОЗ

Рейдери знищують документи в Одеському медуніверситеті — МОЗ

Укрінформ
У понеділок, 10 грудня, невідомі особи силою захопили приміщення Одеського національного медичного університету і зараз знищують офіційну документацію закладу.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

"МОЗ України стало відомо про захоплення Одеського національного медичного університету (ОНМедУ). 10 грудня близько 8:00 невідомі особи силою захопили будівлю закладу та не пускають працівників на робочі місця. Наразі особи, які захопили університет, звільняють працівників, передаючи накази через вхідні двері університету, та знищують офіційну документацію", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ вважають, що злочинні дії вчиняють в інтересах колишнього ректора медичного закладу Запорожана.

"Будівлю університету охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана, що унеможливлює доступ до закладу. МОЗ України вважає неприпустимими такі дії осіб, які діють фактично в інтересах екс-ректора, та закликає працівників не виконувати незаконні накази та розпорядження. Саме сьогодні комісія Міністерства юстиції розглядає скаргу МОН України з приводу незаконної реєстрації Юрія Сухіна керівником ОНМедУ», - наголосили у МОЗ.

Як відомо, раніше комісією МОЗ було встановлено, що екс-ректор Одеського медуніверситету Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

17 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту. Натомість суд поновив Запорожана на посаді.

Читайте також: В Одеському медуніверситеті заявляють про рейдерів у ректораті

Водночас МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.

Раніше Супрун заявляла, що Національний медичний університет ім. Богомольця та Одеський національний медичний університет є найкорумпованішими серед медичних навчальних закладів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-