В Одеському медуніверситеті заявляють про рейдерів у ректораті

В Одеському медуніверситеті заявляють про рейдерів у ректораті

Фото
Укрінформ
Вранці 10 грудня працівників адміністрації Одеського національного медичного університету, в тому числі в.о. ректора Владлену Дубініну, не допустили на роботу в будівлю ректорату: за вхідними дверима стоять представники охоронної фірми і прибічники екс-ректора Валерія Запорожана.

Про це повідомляє прес-секретар медуніверситету Ярослава Вітко у Facebook.

"До будівлі ректорату у супроводі виконавчої служби зайшли Сухін, Сон, Тарабрін, Талалаєв і Пучкова. Разом з ними до будівлі увійшли представники охоронної фірми, з якими Юрій Сухін підписав контракт від імені університету. Співробітників до приміщення не пускають", - зазначила Вітко.

Після того, як працівники адміністрації стали вимагати допустити їх на робочі місця, щоб унеможливити складення актів про невихід на роботу, за словами Вітко, "з будівлі вийшов професор Анатолій Сон (один з прибічників Запорожана - ред.) і заявив, що виконавча служба зараз проводить опис майна, опечатані кабінети зламують".

В.о. ректора університету Дубініна викликала на місце події наряд поліції.

Як повідомлялося, 21 листопада МОЗ України стало відомо про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР), а саме, що було внесено запис про виконання обов’язків ректора Одеського Національного медичного університету Сухіним Ю.В.

Читайте також: МОЗ б'є на сполох: В Одесі рейдери захопили медуніверситет

У відомстві назвали ці дії "рейдерським захоплення Одеського медуніверситету", оскільки "МОЗ України як орган управління не видавало наказ про покладення обов’язків ректора Одеського національного медичного університету на Сухіна... і просить утриматись від опрацювання документів за його підписом".

У Міністерстві охорони здоров'я наголосили, що у відповідь на скаргу МОЗ України Міністерство юстиції України скасувало рішення про реєстрацію в ЄДР самопроголошеного керівника Одеського національного медичного університету Сухіна Ю.В. У зв’язку із ситуацією, що склалася, МОЗ України пообіцяло звернутися до правоохоронних органів.

В Одеському медуніверситеті заявляють про рейдерське захоплення / Фото: facebook.com/yaroslava.vitko

Як відомо, раніше комісією МОЗ було встановлено, що екс-ректор Одеського медуніверситету Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами в обсязі 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

17 липня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту. Натомість суд поновив Запорожана на посаді.

Водночас МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в.о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.

Раніше Супрун заявляла, що Національний медичний університет ім. Богомольця та Одеський національний медичний університет є найкорумпованішими серед медичних вишів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-