Суд у “земельній справі” Добкіна перенесли

Суд у “земельній справі” Добкіна перенесли

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова переніс засідання у справі про розкрадання землі за "кооперативними схемами", де серед фігурантів - народний депутат Михайло Добкін, через відсутність одного з обвинувачених та двох захисників.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Підготовче судове засідання у справі проти екс-мера Харкова, згодом екс-голови Харківської ОДА, народного депутата Михайла Добкіна та ще трьох фігурантів, підозрюваних у розкраданні землі за "кооперативними схемами", перенесено у зв'язку з неявкою одного з обвинувачених і двох захисників", - відзначили у суді.

Добкін, додали у суді, на засідання з'явився.

Наступне засідання призначене на 31 січня, на 10:30.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 12 листопада Дзержинський суд оголосив перерву у засіданні по справі про розкрадання землі за "кооперативною схемою": на суд не з'явилися троє захисників, водночас, Добкін і ще троє фігурантів на суд з'явилися.

У справі проходять екс-мер Харкова, нині народний депутат України Добкін, головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, екс-заступник мера Харкова Тетяна Овіннікова, екс-заступник начальника управління земельних відносин Борис Баронін, а також керівники ряду обслуговуючих кооперативів.

Провадження відносно Добкіна, стало відомо, стосується 36-ти земельних ділянок у Харкові загальною площею 78 га, нормативною вартістю понад 220 млн грн.

13 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа Михайла Добкіна.

Читайте також: Будівельні схеми: на Харківщині у псевдокооперативів забрали землю на 127 мільйонів

15 липня 2017 року Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом на заставу у сумі 50 млн грн Після внесення застави Добкіна звільнили.

27 лютого 2018 року Комінтернівський райсуд Харкова засудив 3-х розкрадачів міської землі, що діяли за "кооперативною схемою", до 5 років позбавлення волі кожного з відтермінуванням покарання на 3 роки з урахуванням каяття. Це перша справа за "кооперативною схемою", яка дійшла до суду.

15 вересня 2016 року у рамках справи по розкраданню землі за "кооперативною схемою" проведено обшуки у Харківській міськраді та готелі "Національ", де мешкає мер Харкова Геннадій Кернес.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, обшуки пов'язані з кримінальною справою щодо організації схеми з розкрадання 654 га землі у Харкові на суму 4 млрд грн.

"Кооперативна схема" використовувалася у Харкові з 2008 по 2016 роки. За цей час з санкції міськради у власність кооперативів безкоштовно передали близько 1000 га землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-