На Буковині цьогоріч оздоровили понад 93% школярів

На Буковині цьогоріч оздоровили понад 93% школярів

Укрінформ
У Чернівецькій області цього року оздоровилося понад 85 тисяч дітей віком від 7 до 17 років, це понад 93% всіх школярів.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА.

«У Чернівецькій області протягом 2018 року послугами оздоровлення та відпочинку скористалося 85 тисяч 791 дитина, що становить 93,3% від загальної чисельності дітей шкільного віку від 7 до 17 років», – йдеться у повідомленні ОДА.

Там зазначають, що на оздоровлення витратили з обласного бюджету понад 13 мільйонів гривень, що на 5 мільйонів більше, ніж минулого року. Ще майже 8,5 мільйони витратили з місцевих бюджетів, включаючи ОТГ. А півтора мільйони гривень на оздоровлення та відпочинок дітей вдалося додатково залучити з позабюджетних коштів.

«Впродовж літнього періоду в області працювало 100 пришкільних таборів з денним перебуванням, в яких відпочила 7201 дитина, 189 літніх мовних таборів, до яких залучено 7767 дітей, 7 наметових таборів (573 дитини), 5 таборів праці та відпочинку (177 дітей) та 12 позаміських стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку (середня вартість ліжко-дня – 4400 грн)», – повідомляють в ОДА.

Читайте також: Діти з особливими потребами відкрили сезон візитів до Святого Миколая на Львівщині

Окрім того, 576 дітей направлялися до таборів «Молода гвардія» і «Артек».

В період літньої оздоровчої кампанії 2018 року провели чергову державну атестацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку різної форми власності в області. Атестувалося 4 стаціонарних заклади оздоровлення області. За результатами атестації їм було присвоєно ІІ категорію дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-