Дніпропетровщина ухвалила бюджет, на розвиток - 3,5 мільярда

Дніпропетровщина ухвалила бюджет, на розвиток - 3,5 мільярда

Укрінформ
Дніпропетровщина прийняла обласний бюджет на наступний рік у розмірі 18,4 млрд грн.

На сесії обласної ради «за» головний кошторис проголосували 97 депутатів із 101 присутнього в залі.

Про це стало відомо на засіданні чергової сесії Дніпропетровської обласної ради, що відбулася у вівторок, 7 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загальний бюджет – у розмірі 18 мільярдів гривень, з яких власні надходження – понад 6 мільярдів гривень, трансферти з Державного бюджету – понад 11,5 мільярдів гривень. Це значні цифри, для порівняння у 2014 році бюджет розвитку області складав всього 350 мільйонів гривень, а в 2018 це було вже 3 мільярди гривень на кінець року, сьогодні ми затвердили бюджет розвитку у 3,5 мільярда гривень. Це зростання дуже суттєве, що демонструє не просто декларації і лозунги щодо децентралізації, а й реалізацію наших можливостей, які з’явилися після змін у державному устрої», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Як прокоментував головний кошторис області голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, наступний рік буде вже четвертим роком розвитку для Дніпропетровщини.

«Акцент у ньому – на розвитку інфраструктури. У 2019-му, як і цьогоріч, міста та села області будуть схожі на великий будівельний майданчик - продовжимо зводити садочки, реконструювати школи, ремонтувати дороги та лікарні. У населених пунктах, де час, здається, зупинився, знову вируватиме життя. Там втілимо проекти, про які люди мріяли не один десяток років. Кожен з нових або реконструйованих об’єктів – це символ змін», - сказав Резніченко.

Читайте також: АРМА забезпечила надходження 10 мільйонів до бюджету - голова

Зокрема, зводитимуть та реконструюватимуть близько 200 соціальних об’єктів, майже 100 садочків, шкіл та пришкільних стадіонів, близько 50 медзакладів, майже 30 спортивних об’єктів.

Більше витратять і на капітальний ремонт доріг – понад 1,3 млрд грн, половина цих коштів – державна субвенція.

Біля 3,5 мільярдів гривень заплановано на галузь охорони здоров’я, така ж сума – на освіту, майже 2 мільярди гривень – на розвиток культури та спорту.

На реконструкцію парку ім. Шевченка у Дніпрі закладено 100 мільйонів гривень. Також передбачено співфінансування з обласного бюджету до тих коштів, які виділені Світовим банком на розвиток 18 амбулаторій у сільській місцевості.

У сфері соціального захисту вперше передбачено фінансування з підтримки добровольців – по 430 гривень щомісяця отримуватимуть добровольці, що мешкають у сільській місцевості, також передбачено можливість створення відповідних програм у містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-