На Донеччині залучили понад 3 мільярди міжнародної технічної допомоги - Куць

На Донеччині залучили понад 3 мільярди міжнародної технічної допомоги - Куць

Укрінформ
У Донецькій області за 3 останні роки залучили понад 3 млрд грн міжнародної технічної допомоги.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць, який розповів про перше засідання відновленої Ради регіонального розвитку - у новому складі та розширеному форматі. 

«Зазначив, що попри збройну агресію Росії проти України протягом останніх трьох років в області впроваджуються реформи, започатковані на рівні держави. А за окремими напрямами Донецька область реалізує і пілотні проекти... За три роки залучили понад 3 млрд грн міжнародної технічної допомоги», - написав очільник області.

Він нагадав, що в першому засіданні відновленої Ради регіонального розвитку взяли участь народні депутати, міські голови, голови ОТГ, райдержадміністрацій та районних рад, керівники підрозділів обласної військово-цивільної адміністрації та центральних органів виконавчої влади, науковці, представники міжнародних організацій, громадськості та бізнесу.

«Ми спрямували зусилля на інвестиційний розвиток регіону і отримали гарний результат: у всеукраїнському рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів за І півріччя нинішнього року Донеччина посіла 2 місце за напрямком «Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» (у минулому році область знаходилася на 17 місці)», - підкреслив Куць.

 Він зазначив, що непогані показники регіон має щодо експорту до країн ЄС: за 9 місяців 2018 року зростання становить понад 23% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Читайте також: На Донеччині відновили 140 будинків, які обстріляли бойовики

Облдержадміністрацією створено інтерактивну карту проектів соціально-економічного розвитку Донецької області. У ній зібрано інформацію про понад 8 тис. проектів, що дозволить потенційним інвесторам, міжнародним фінансовим організаціям, організаціям міжнародної технічної допомоги, громадськості отримувати повну інформацію про інвестиційний потенціал області, і, як результат - залучити кошти для реалізації проектів.

«Одне з ключових завдань - ремонт доріг та покращення транспортного сполучення. В результаті методичної роботи всіх рівнів влади відремонтовано півтора мільйонf квадратних метрів доріг, мостів та шляхопроводів. Закуплено нові тролейбуси та трамваї для Краматорська, Маріуполя і Дружківки», - констатував керівник області.

Фото: facebook.com/oleksandrkuts1

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-