На Херсонщині достатня кількість Збройних сил, аби уникнути агресії – голова ОДА

На Херсонщині достатня кількість Збройних сил, аби уникнути агресії – голова ОДА

Укрінформ
На прикордонній з анексованим Росією Кримом Херсонщині, у випадку запровадження в Україні воєнного стану, вживатимуться заходи згідно з вже затвердженим планом оборони області.

Про це заявив у понеділок ввечері на брифінгу в Херсонській облдержадміністрації, після засідання Ради оборони області, голова ОДА Андрій Гордєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щойно завершилася наша Рада оборони Херсонської області за участю всіх силових та правоохоронних структур. Ми ухвалили наступні рішення. Перше: у випадку введення воєнного стану Верховною Радою України відповідно вжити заходів згідно з нашим типовим планом оборони, який є у нас розроблений, затверджений в межах Херсонської області", - сказав Гордєєв.

Разом з тим, він також зазначив, що всі наявні в регіоні силові структури, правоохоронні органи, профільні департаменти, органи місцевого самоврядування мають актуалізувати, з огляду на нинішню ситуацію і погодні умови, наявні в них власні оборонні заходи. І ці актуалізовані плани "відповідно прописати в типовому нашому плані".

Читайте також: Активізації з боку РФ на кордоні із Сумщиною не спостерігається - голова ОДА

Гордєєв закликав населення Херсонщини не панікувати, і зазначив, що на сьогодні план мобілізаційної підготовки і воєнний стан, який можуть запровадити в Україні, стосується, передусім, військових підрозділів і правоохоронних структур.

Голова ОДА також наголосив, що "на території Херсонської області достатня кількість Збройних сил, аби уникнути можливої агресії (з боку розташованих в анексованому Криму військ РФ – ред.)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-