Порошенко закликає Раду підтримати перейменування Дніпропетровської області

Порошенко закликає Раду підтримати перейменування Дніпропетровської області

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду підтримати його законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

Про це він заявив, виступаючи на жалобних заходах біля Меморіалу жертв Голодомору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми провели декомунізацію і стерли імена катів нашого народу з карти України, прибрали їхні ідоли. Цей процес має бути завершений. Звертаюся до Верхової Ради щодо перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську”, - сказав Президент.

Читайте також: Парубій обіцяє, що Рада повернеться до перейменування Дніпропетровської області

Він нагадав, що закон вимагає проводити це рішення через зміни до Конституції й нещодавно вніс до парламенту відповідний законопроект.

Як повідомлялося, 20 листопада Верховна Рада провалила голосування за направлення до Конституційного суду законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Голова ВР Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування проект постанови ? 8329/П “Про включення до порядку денного сесії Верховної Ради восьмого скликання законопроекту про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) і про його направлення до Конституційного суду України”, однак кількість голосів не перевищувала 209.

21 листопада Порошенко вніс на розгляд ВР законопроект “Про внесення зміни до статті 133 Конституції України”, що передбачає перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-