Парубій обіцяє, що Рада повернеться до перейменування Дніпропетровської області

Парубій обіцяє, що Рада повернеться до перейменування Дніпропетровської області

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада у найближчі тижні планує повернутися до розгляду питання щодо перейменування Дніпропетровської області.

Про це Голова ВР Андрій Парубій сказав журналістам у кулуарах парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повернемось до питання по Січеславській області, по Дніпру. Зареєстрована нова постанова Президента України (щодо перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську - ред.). Денисенко (представник уряду в парламенті - ред.) збирає знову підписи за Січеславську. І очевидно, ми винесемо ці два положення в зал, буде дві альтернативи і ми матимемо дискусію. Я особисто підтримую Січеславську область. Але буде дві альтернативи, тому буде легше визначитися з позитивним рішенням. Наголошую, це питання невідкладно буде внесено в найближчі тижні і ми його вирішимо", - сказав спікер.

Читайте також: Парубій хоче встановити "горизонт" для добровільного об'єднання громад

Як повідомлялося, 20 листопада Верховна Рада провалила голосування за направлення до Конституційного Суду законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Голова Верховної Ради Андрій Парубій кілька разів ставив на голосування проект постанови № 8329/П "Про включення до порядку денного сесії Верховної Ради восьмого скликання законопроекту про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області) і про його направлення до Конституційного суду України", однак кількість голосів не перевищувала 209.

21 листопада Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект "Про внесення зміни до статті 133 Конституції України", що передбачає перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-