Прокурор САП продовжує зачитувати обвинувальний акт у

Прокурор САП продовжує зачитувати обвинувальний акт у "справі Труханова"

Укрінформ
Прокурор САП Максим Кравченко продовжує оголошувати в Малиновському райсуді Одеси обвинувальний акт у справі щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно з висновками Комплексної судово-будівельної, технічної та економічної експертизи від 24 жовтня 2017 року, ринкова вартість придбаного міськрадою за 185 мільйонів гривень об'єкта нерухомого майна - адмінбудівлі, розташованої за адресою вул. Косівська, 2-Д - станом на 7 жовтня 2016 року становила, без урахування податку на додану вартість, 92 мільйони 340 тисяч 112 гривень", - зазначив Кравченко.

Слідством установлено, що група посадовців міськради на чолі з головою Трухановим придбала за рахунок бюджету міста Одеси будівлю площею 14 тисяч 394 кв. метри за завищеною ціною, діючи за попередньою змовою, на основі підробленого документа про оцінку вартості об'єкта, складеного Галиною Богдановою, зловживаючи службовим становищем.

Зараз у суді триває оголошення обвинувального акту в кримінальному провадженні про вчинення низки кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Читайте також: Центр протидії корупції виклав у мережу реєстр закритих справ САП

Як повідомлялося, обвинувачення у зловживаннях, які завдали збітків міському бюджету, пред'явлено меру Одеси Геннадію Труханову, у кримінальній справі також фігурують його заступник Павло Вугельман, голова постійної комісії міськради з комунальної власності Василь Шкрябай, директор муніципального департаменту комунальної власності Олексій Спектор, його заступник Володимир Радіонов, директор ТОВ «Девелопмент еліт» (продавець адмінбудівлі) Петро Загодіренко, директор ТОВ «Valton Group» Ігор Кравченко і директор підприємства «Брокбізнесконсалт» Галина Богданова (оцінювач).

На першому засіданні Малиновського суду сторона захисту просила зняти арешт з половини коштів, заплачених містом за адмінбудівлі заводу «Краян» (92 мільйони гривень), а також скасовувати застави (по 5,5 мільйонів гривень) стосовно двох фігурантів - Ігоря Кравченка і Петра Загодиренка. Однак суд ці та низку інших клопотань відхилив як безпідставні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-