Центр протидії корупції виклав у мережу реєстр закритих справ САП

Центр протидії корупції виклав у мережу реєстр закритих справ САП

Укрінформ
Громадська організація "Центр протидії корупції" презентувала сайт, на якому опублікувала низку кримінальних справ Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, що, як вважають активісти, були неправомірно закриті.

Про це повідомили під час прес-конференції у четвер голова правління організації Віталій Шабунін і юрист Олена Щербан. Назва сайту — "Реєстр злитих справ".

"Ми вже півтора року розповідаємо медіа історії про те, як прокурори САП вчиняють дії, які шкодять слідству. І цей реєстр — це зібрання справ, де ми предметно описуємо, в чому наші претензії до конкретних прокурорів САП і, головне, до його керівництва. Щоб сто разів не повторювати одне й те саме, ми зібрали це все на одному сайті", — сказав Шабунін.

У Центрі протидії корупції (ЦПК) вважають, що створення такого реєстру допоможе привернути увагу суспільства до неправомірно закритих кримінальних проваджень, а також убезпечити від закриття інші справи. "Якщо прокурор хоче чесно розслідувати справу, то немає жодної сили, яка може завадити це зробити. Якщо прокурора не влаштовує робота того чи іншого слідчого чи детектива, то він може вимагати його заміни. Ми переконані, що конкретні прокурори САП і їхні керівники знищували справи", — зазначив голова правління ЦПК.

Читайте також: Справа Труханова: прокурор САП зачитує у суді обвинувальний акт

Загалом активісти навели 13 справ стосовно топ-корупціонерів, у яких, на їхню думку, дії прокурорів САП нашкодили слідству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-