Мер Дніпра назвав три варіанти для будівництва нового аеропорту

Мер Дніпра назвав три варіанти для будівництва нового аеропорту

Укрінформ
Будівництво сучасного аеропорту у Дніпрі дійсно буде, однак де саме - питання ще не вирішене.

Про це на брифінгу, присвяченому підсумкам зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, заявив міський голова Дніпра Борис Філатов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Де буде будуватися аеропорт - це питання ще не вирішене. Чому? Тому що розглядаються три варіанти. Перший варіант - він вже потрапив у медіа - це селище Солоне, другий - на місці нині діючого аеропорту. Є ще один, резервний варіант, - аеропорт на місці діючого аеропорту в Кам’янці (аеродром авіаспортивного клубу, - ред.)", - сказав Філатов.

Читайте також: Аеропорт "Харків" і SkyUp Airlines оголосили про запуск прямого рейсу в Одесу

Він підкреслив, що нині всі три варіанти розглядаються профільними спеціалістами і остаточне рішення буде прийнято з урахуванням їх експертної думки.

За його словами, у кожного з трьох варіантів є свої переваги й недоліки.

"Якщо взяти до уваги новий аеропорт у селищі Солоному, то там, насамперед, кращі метеоумови, там є можливість брати пасажиропотік не лише з Дніпра, а й з довколишніх міст. Ще одна перевага - там є можливість збудувати злітну смугу протяжністю 2800 метрів, що дасть можливість приймати повітряні судна вищого класу, більшої місткості та дальності польоту. У Дніпрі злітна смуга може бути збудована в кращому випадку на 2590 метрів", - сказав Філатов.

Читайте також: У проект бюджету-2019 заклали гроші на будівництво нового летовища - Омелян

Міський голова підкреслив, що наразі для будівництва нового аеропорту є політична воля керівника держави, є кошти, які будуть виділені на першочергові проектні роботи в межах 200 млн грн. Крім того, у 2019 році ця сума буде збільшена удвічі і ситуацію буде зрушено з "мертвої точки".

Філатов припускає, що визначитися з місцем будівництва зможуть до кінця нинішнього року.

Як повідомляв Укрінформ, до проекту бюджету на 2019 рік за дорученням Президента включено фінансування програми з проектування та будівництва міжнародного аеропорту в Дніпрі. Завдяки роботі нового аеропорту очікується збільшення пасажиропотоку за три роки на три-п’ять мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-