Аеропорт

Аеропорт "Харків" і SkyUp Airlines оголосили про запуск прямого рейсу в Одесу

Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Харків" і авіакомпанія SkyUp Airlines оголосили про запуск прямого рейсу в Одесу, вартість перельоту в один бік становитиме від 495 грн.

Про це заявив генеральний директор компанії-оператора міжнародного аеропорту "Харків" "Нью Системс АМ" Володимир Васильченко, повідомляє прес-служба DCH.

За його словами, "у 2018 році аеропорт "Харків" розпочав успішну співпрацю з авіакомпанією SkyUp, яку ми продовжимо розвивати й у 2019 році. Наступним етапом стане відкриття регулярних прямих рейсів в Одесу з червня 2019 року".

Він зазначив, що SkyUp Airlines надасть для перельотів сучасні літаки Boeing 737-800. Регулярні рейси здійснюватимуться з 2 червня 2019 року по четвергах і неділях. Час вильоту з Харкова - 16:00. Квитки вже доступні у касах аеропорту, на сайті SkyUp Airlines і в квиткових агентствах.

Васильченко вважає, що польоти з лоукост-авіакомпанією SkyUp Airlines стануть "безперечною перевагою для наших пасажирів" - вартість перельоту в один бік становитиме від 495 грн.

Український лоукост-авіаперевізник SkyUp Airlines вийшов на ринок у 2018 році і вже минулого літа здійснював чартерні перельоти. Одеса стане першим регулярним направленням українського лоукостера з харківського аеропорту. Це незабаром дасть змогу харків'янам літати і в інші міста України за прийнятною ціною.

Міжнародний аеропорт "Харків" - один із ключових інфраструктурних об'єктів Харкова, входить до групи DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського. Існуючий аеровокзал було споруджено у післявоєнні роки за типовим проектом, розробленим московським НДІ "Аеропроект" у 1951 році. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH у рамках підготовки до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році. Інвестиції Ярославського у проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, перевищили 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму у реконструкцію аеродрому, що належить йому.

Читайте також: SkyUp отримала дозвіл на всі нові авіарейси

У червні 2018 року аеропорт обслужив рекордну кількість пасажирів, уперше перевищивши позначку місячного пасажиропотоку 100 тис. осіб. Всього за перше півріччя послугами харківського аеропорту скористалися 440,2 тисяч осіб, що на 21% більше аналогічного періоду 2017 року.

Серед авіакомпаній, які здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень, — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, SkyUp і багато інших.

Компанія-оператор Міжнародного аеропорту "Харків" "Нью Системс АМ" входить до групи DCH.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-