У Дніпрі створили перший регіональний центр кібербезпеки СБУ

У Дніпрі створили перший регіональний центр кібербезпеки СБУ

Фото, відео
Укрінформ
У Дніпрі створили перший регіональний центр кібербезпеки СБУ, основними завданнями якого будуть реагування на кібератаки, націлені на державні електронні інформресурси та об'єкти критичної інфраструктури Дніпропетровщини.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Створення регіонального центру є наступним кроком у розбудові національної системи кібербезпеки України у рамках другого етапу угоди "Про реалізацію Трастового фонду Україна-НАТО з питань кібербезпеки". У межах "гібридної війни" проти України російські спецслужби використовують нашу державу як полігон для випробовування своєї кіберзброї та її ефективності проти сучасних методів кіберзахисту", - зауважив заступник голови СБУ Олег Фролов.

Центральний ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ наразі фіксує збільшення як кількості кібератак, так і їх масштабності, що потребує відповідного реагування та дослідження. Крім цього, як зазначають в СБУ, російські спецслужби все частіше використовують кібератаки.

Зазначимо, що Дніпропетровська область є одним з найбільш індустріально розвинених регіонів України, що передбачає наявність на її території чималої кількості об'єктів критичної інфраструктури, де функціонують інформаційно-телекомунікаційні системи та автоматизовані системи управління технологічними процесами.

Читайте також: США надали Україні допомогу з підвищення рівня кібербезпеки — генштаб ЗСУ

Як підкреслили в СБУ, усвідомлюючи загрози у кібербезпеці України з боку іноземних спецслужб для порушення функціонування на території Дніпропетровщини стратегічних та ключових підприємств металургійної, гірничо-видобувної, хімічної, машинобудівної, фінансових та транспортних галузей, а також важливих об'єктів життєзабезпечення та паливно-енергетичного комплексу України, саме у Дніпрі створено перший регіональний центр забезпечення кібербезпеки.

Для реагування на кібернетичні атаки регіональним центром, створеним на базі Управління СБ України у Дніпропетровській області, використовуватиметься платформа MISP-UA, що забезпечить обмін технологічною інформацією про реалізовані та потенційні кіберзагрози в режимі реального часу,наголосив заступник голови СБУ.

Ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ до регіонального органу передав найсучасніше обладнання. У подальшому планується створення таких центрів і в інших регіонах України.

Як повідомлялося, у середині листопада СБУ підписала меморандум з Дніпровською міською радою. Це перший крок у забезпеченні кібербезпеки органів місцевого самоврядування.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-