На Чернігівщині розблокували прикордонний пункт пропуску

На Чернігівщині розблокували прикордонний пункт пропуску "Нові Яриловичі"

Фото
Укрінформ
Рух транспорту через міжнародний пункт пропуску "Нові Яриловичі", що був частково заблокований учасниками акції протесту проти законів щодо розмитнення авто із європейською реєстрацією, повністю відновлено.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Чернігівської області.

"Після перемовин поліції з учасниками акції автомобілістів рух транспорту через частково заблокований пункт пропуску "Нові Яриловичі" повністю відновлено", - йдеться у повідомленні.

За фактом перекриття руху міжнародною трасою поблизу білорусько-українського кордону представниками громадської організації власників автомобілів на "єврономерах" поліція Чернігівщини відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 ККУ.

Читайте також: “Євробляхери” згорнули акцію протесту і розблоковують дороги

Як повідомляло агентство, 19 листопада автомобілісти анонсували безстрокове перекриття дороги державного значення М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі у двох місцях: на ділянці, що веде до Києва біля села Кіпті та біля п/п "Нові Яриловичі" у Ріпкинському районі. Однак ділянка Чернігів-Київ не блокувалася.

За даними Національної поліції України, в акції на Чернігівщині були задіяні 150 осіб та 82 автомобілі.

У вівторок в Україні розпочалася акція протесту власників автомобілів із іноземною реєстрацією. Вони вимагають скасувати ухвалені 8 листопада закони, що встановлюють пільговий термін розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, вони наполягають на ухваленні постанови про повернення закону №8487 до Кабміну, аби при зниженні вартості розмитнення автомобілів на єврономерах не враховувався вік транспортних засобів. Організатори заявляють, що акція буде безстроковою.

Сьогодні, 21 листопада, у Верховній Раді не набралося достаньо голосів, щоб скасувати рішення про ухвалення в другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-