Поліція нарахувала понад тисячу учасників акцій

Поліція нарахувала понад тисячу учасників акцій "євробляхерів"

Укрінформ
У масових заходах водіїв транспортних засобів на єврономерах у регіонах України на цей час беруть участь понад тисячу громадян.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"За попередніми підрахунками, станом на ранок загальна кількість учасників загалом по державі становить понад тисячу осіб. Найбільша кількість зафіксована у Дніпропетровській (160 осіб/90 авто), Житомирській (100 осіб/50 авто), Львівській (150 осіб/70 авто) та Чернігівській областях (150 осіб/82 авто)", — йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів частково обмежений рух на автошляхах у 7 областях: Волинській (с. Княгиніно, траса М-19), Житомирській (с. Грозино, траса М-07; с. Березино, траса М-06), Кіровоградській (с. Степове, траса Н-14), Львівській (с. Розвадів, траса М-06); с. Милятин, траса М-06), Одеській (Біляївський р-н., с. Дачне, траса М-05), Полтавській (м. Кременчук) та Чернігівській областях (ПКПП «Яриловочі, траса М-01).

Як повідомлялося, акції протесту власників автомобілів на єврономерах проходять зранку 20 листопада у багатьох населених пунктах України.

Протестувальники вимагають скасувати ухвалені 8 листопада закони, що встановлюють пільговий термін розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, вони наполягають на ухваленні постанови про повернення закону №8487 до Кабміну, аби при зниженні вартості розмитнення автомобілів на єврономерах не враховувався вік транспортних засобів. Організатори заявляють, що акція буде безстроковою.

Читайте також: Рада не скасувала закон про нові штрафи за нерозмитнені "євробляхи"

Сьогодні, 21 листопада, у Верховній Раді не набралося достаньо голосів, щоб скасувати рішення про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-