На Херсонщині у більш ніж третині районів ще не створили жодної ОТГ

На Херсонщині у більш ніж третині районів ще не створили жодної ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
На Херсонщині у більш ніж третині районів ще не створено жодної об'єднаної територіальної громади (ОТГ).

Про це поінформував у вівторок у виступі на засіданні колегії Херсонської облдержадміністрації директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Дмитро Бутрій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нині на території області вже утворено 30 об'єднаних територіальних громад, до складу яких увійшло 103 сільські, селищні та міські територіальні громади, у тому числі місто обласного значення Нова Каховка. На сьогодні процесом децентралізації охоплено майже 25% населення області, плюс 38% міст обласного значення, які прирівняні до ОТГ. Таким чином, на сьогодні 63% населення області - це мешканці спроможних громад. Проблемними є 7 районів, в яких не створено жодної ОТГ", - розповів Бутрій.

За його словами, серед цих проблемних районів - Верхньорогачицький, Великолепетиський, Нижньосірогозький, Генічеський, Скадовський, Нововоронцовський та Новотроїцький.

Читайте також: Тергромада на Вінниччині відкрила мультимедійну бібліотеку

Як повідомив Бутрій, наразі "частка територіальних громад, що об'єдналися, становить 35% до загальної кількості громад області, яка обліковувалась станом на 1 січня 2018 року". Майже завершена процедура об'єднання громад Чаплинського та Каланчацького районів, і повністю покрита об'єднаними територіальними громадами територія Горностаївського району, зазначив він.

На території Херсонщини нараховується 18 районів та 4 міста обласного значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-