Працівники «ЧеЗаРа» перекривали дорогу через зарплатні борги

Працівники «ЧеЗаРа» перекривали дорогу через зарплатні борги

Укрінформ
Через велику заборгованість із виплати заробітної плати близько 200 працівників Чернігівського заводу радіоприладів (ПАТ "ЧеЗаРа") у понеділок перекривали рух транспорту на вулиці Шевченка у Чернігові.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила старший інспектор управління превентивної діяльності Національної поліції в Чернігівській області Наталія Павлова.

"За нашою інформацією, протестувало близько 200 чоловік", — сказала вона.

За словами інспектора із зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в м. Чернігові Аліни Палуб, протестувальники перекрили рух о 12.30 і понад годину ходили пішохідним переходом. Через це на дорозі, що веде за місто в напрямку ряду райцентрів та до кордону з Росією, утворилася довжелезна черга транспорту. Поліція скеровувала автомобілі в об’їзд.

Рух тролейбусів скоригувало Чернігівська тролейбусне управління.

За словами працівників "ЧеЗаРа", це була попереджувальна акція. Якщо їм не виплатять зароблене, вони її продовжать.

Минулого тижня заводчани проводили мітинг під стінами свого підприємства, де вимагали від керівництва погасити заборгованість. Тоді вони попередили, що в разі невиконання вимог перекриють дорогу.

Читайте також: Борг із зарплати на Харківському авіазаводі стане меншим - аукціон на СЕТАМ

ПАТ "ЧеЗаРа" — провідний виробник апаратури для космічної галузі та систем зв’язку, датчиків, перетворювальної апаратури, електронно-механічних замкових систем, радіоприймачів, медичної техніки, інструментів. Підпорядковане Національному космічному агентству України, підприємство є учасником кількох міжнародних космічних програм, співпрацює з військово-промисловим комплексом. 25% акцій заводу належить державі.

В офіційних повідомленнях "ЧеЗаРа" багато років фігурує як один із найбільших боржників із виплати заробітної плати своїм працівникам. За інформацією Чернігівської ОДА, рік тому цей борг становив 2,7 млн грн, у травні цього року — 2, 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-