Жителі Тернополя знову протестують через здорожчання проїзду

Жителі Тернополя знову протестують через здорожчання проїзду

Укрінформ
Жителі Тернополя вже третю неділю поспіль проводять акцію протесту проти підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті.

На акцію вийшли майже 2 тисячі людей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми змушені знову зібратися на Театральному майдані Тернополя, бо думку громадськості вкотре проігноровано. Адже по тарифах працювала депутатська комісія з транспорту, дала рекомендації, які не враховані, і проїзд знову здорожчав. Хочемо знати, хто конкретно проводив аудит. Натомість, маємо тільки факт підвищення проїзду без чіткого обгрунтування такого кроку", - сказав кореспонденту агентства один із організаторів акції Олег Синовець.

Читайте також: Мер Львова виступає проти здорожчання проїзду в маршрутках

Як повідомлялося, за останні три тижні тарифи на проїзд у Тернополі змінювалися тричі. На початку листопада жителі Тернополя добилися від міської влади скасування підвищення цін на проїзд до 8-9 гривень у тролейбусах і маршрутках. Водночас водії тоді не вийшли на маршрути.

Згодом профільна депутатська комісія міськради вирішила, що проїзд становитиме 5 грн у тролейбусах та 6 грн у маршрутках, а з 20 грудня відбудеться підвищення тарифів ще на одну гривню.

Однак таке рішення не задовольняє громаду міста, яка в неділю, 18 листопада, знову вийшла на "транспортне віче".

Фото: te.20minut.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-