Мер Львова виступає проти здорожчання проїзду в маршрутках

Мер Львова виступає проти здорожчання проїзду в маршрутках

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий озвучив позицію мерії  щодо підняття тарифів на проїзд в громадському автотранспорті.

За його словами, місто не підтримує жодних дискусій про підняття тарифу, оскільки зараз воно є недопустимим, повідомляє прес-служба міської ради.

«В засобах масової інформації з'явились повідомлення про те, що міське управління транспорту починає процес щодо зміни тарифу. Я б хотів звернути увагу на недопустимість подібних коментарів, а також подібних повідомлень з боку управління транспорту, тому що жодних політичних рішень ні міський голова, ні виконавчий комітет Львівської міської ради не приймали», - зазначив мер.

За його словами, кожного тижня місто отримує нові автобуси, зокрема— вже є 69 МАЗів, а докінця року їх буде 100. «Електрон» до кінця року має поставити 50 автобусів, як обіцяли. Люди відчувають зовсім інший сервіс.

“Але є одна проблема - комунальне «АТП-1» возить пенсіонерів безоплатно, а приватні перевізники цього не роблять”, - додав Садовий.

Він наголосив, що публічно дебатувати про підвищення тарифів можна буде тільки тоді, коли приватні перевізники зрозуміють свою соціальну відповідальність і повідомлять про згоду йти назустріч пенсіонерам. Мер застеріг проти політичних спекуляцій на питанні тарифів.

Читайте також: У Херсоні маршрутники самовільно підняли ціни на проїзд

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міське транспортне управління висловило свою згоду на підвищення ціни поїздки у маршрутках до 8 гривень проти сьогоднішніх 5. Запровадити цей тариф транспортне управління мало намір після громадських консультацій. В свою чергу перевізники погрожують повною зупинкою транспорту, якщо їхні вимоги щодо підвищення тарифів не будуть задоволені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-