У Бахмуті ремонтують коледж, де вчаться діти з окупованих територій

У Бахмуті ремонтують коледж, де вчаться діти з окупованих територій

Фото
Укрінформ
У місті Бахмут Донецької області реконструюють коледж мистецтв ім.Карабиця, в якому навчаються діти з двох регіонів та з тимчасово окупованих територій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць, який побував сьогодні у Бахмуті.

«Бахмутський коледж мистецтв імені Карабиця до наступного навчального року буде повністю відремонтовано... В училищі навчається 170 учнів з Харківської та Донецької області, у тому числі й з окупованої її частини», - написав очільник області.

Він зазначив, що поки що завершені роботи у другому корпусі коледжу, у першому - відновлено дах, систему опалення, завершується термомодернізація, розпочато ремонт третього поверху. Крім того, ремонтуємо і гуртожиток.

Читайте також: Червоний Хрест допоможе паливом прифронтовій Донеччині

В училищі повністю оновили інструментарій: на 3,8 млн грн придбали 13 акустичних та 12 електронних піаніно “Yamaha” , комплект литавр “Adms”, духові інструменти.

За словами директора навчального закладу В‘ячеслава Паржицького, після відкриття напрямків з хореографії та візуального мистецтва кількість студентів збільшиться до 350.

На базі коледжу працює 8 творчих колективів, які постійно підтверджують свою майстерність на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Крім того, голова Донецької ОВЦА розповів про завершення реконструкції в Бахмуті набережної та скверу.

«У Бахмуті з’явилося ще два упорядкованих місця відпочинку - набережна річки Бахмутка та екологічний сквер... Облаштування й озеленення набережної обійшлося бюджету в 17 млн 447 тис грн, скверу - 5 млн 420 тис грн», - написав Куць.

Він зазначив, що обидва об‘єкти реконструювали коштом обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-