Червоний Хрест допоможе паливом прифронтовій Донеччині

Червоний Хрест допоможе паливом прифронтовій Донеччині

Укрінформ
Забезпечення паливом жителів прифронтової зони - основне питання, яке обговорювалося під час зустрічі голови субделегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Сільвії Іццо з керівництвом Донецької області.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць.

«Забезпечення паливом жителів прифронтової зони - основне питання, яке обговорили з головою субделегації Міжнародного комітету Червоного Хреста Сільвією Іццо», - написав очільник області.

За його словами, Іццо повідомила, що офіс організації, яку вона очолює, покриває допомогою північну частину Донецької області й доставила 576 тонн гуманітарних вантажів - у прифронтову та так звану сіру зону.

Читайте також: Україна очікує, що МКЧХ вимагатиме доступу до в’язниць Криму і Донбасу — Геращенко

Куць зазначив, що минулого року Червоний Хрест забезпечував паливними брикетами та вугіллям домогосподарства у прифронтовій зоні, цього року домінує фінансова допомога на покупку палива. Фактично, брикети доставляються лише у зону, де обмежені можливості для його закупки. Але, за словами очільника області, така система створює проблеми для обласної влади, оскільки, як показує практика, часто люди спрямовують отримані гроші на інші свої потреби, а безкоштовне вугілля та брикети вимагають від органів влади.

«Домовилися про координацію своїх дій у цьому питанні та врегулювання порушених проблем», - констатував Куць.

Фото: Олександр Куць/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-