На Львівщині шахтарі перекрили міжнародну автотрасу до кордону з Польщею

На Львівщині шахтарі перекрили міжнародну автотрасу до кордону з Польщею

Укрінформ
Шахтарі ДП “Львіввугілля” перекрили у двох місцях міжнародну трасу Львів - Рава-Руська, яка веде до державного кордону із Польщею.

Про це заявила речниця патрульної поліції Катерина Рибій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Кілька десятків людей ходять по пішохідних  переходах та не пропускають автомобілі. Протести відбуваються поблизу села Смереків та села Воля-Висоцька”,- зазначила Рибій.

За її інформацією, протестувальники пообіцяли пропускати кілька авто кожні 15 хвилин. Через акцію протесту у смт Куликів та у селі Замочок екіпажі патрульних організовують об’їзд для авто.

Читайте також: Львівським шахтарям виплатили ще десять мільйонів за вересень

Як повідомляв Укрінформ, про акцію протесту шахтарів, які добиваються повного погашення заборгованості із зарплати за вересень та за жовтень, а також освоєння нових лав, попереджав 13 листопада на своїй сторінці у Facebook лідер Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

За його словами, рада голів Регіонального об’єднання НПГУ м. Червонограда ухвалила звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, міністра енергетики та вугільної промисловості та голови Львівської ОДА. У ньому висунуто вимогу до 15 листопада ц. р. виплатити заборгованість із заробітної плати, зберегти робочі місця на шахтах ДП “Львіввугілля” та виділити із держбюджету кошти на освоєння нових лав на шахтах «Межирічанська» і «Степова».

2 листопада шахтарі ДП “Львіввугілля” пройшли пішою ходою центром Львова та пікетували будівлю облдержадміністрації з вимогою погасити заборгованість по заробітній платі за вересень, модернізації шахт та підвищення безпеки праці.

Фото: прес-служба патрульної поліції Львівщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-