Перший електропотяг з Києва до Миколаєва запустять у 2022 році - Кравцов

Перший електропотяг з Києва до Миколаєва запустять у 2022 році - Кравцов

Укрінформ
Перший потяг на електротязі в напрямку Миколаєва з Києва може бути запущений у 2022 році. 

Про це 15 листопада під час економічного форуму «Миколаївщина - надійний партнер» заявив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як відомо, ми уклали угоди з Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку по електрифікації залізничного напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка. Це є одним із найбільших проектів по розвитку залізничної інфраструктури в Україні. Роботи з електрифікації плануємо розпочати в березні 2019 року. А перший потяг на електротязі до Миколаєва з Києва може бути запущений орієнтовно в 2022 році. Це дуже масштабний проект, але у нас є можливості це зробити в найкоротші терміни», - сказав Кравцов.

За його словами, зазначений проект дасть можливість збільшити рівень пропускної здатності з 37 пар потягів до 127, забезпечити енергозбереження при здійсненні перевезень залізничним транспортом і зменшити експлуатаційні витрати.

Передбачається, що виконання проекту значно збільшить ефективність перевезення вантажів, в першу чергу експортних, в миколаївські порти, а також підвищить якість пасажирських перевезень.

Читайте також: Залізничний вокзал у Миколаєві планують передати у концесію - Омелян

А ось щодо можливості пустити до Миколаєва швидкісний потяг типу «Інтерсіті», то керівник Укрзалізниці зауважив, що наразі є дефіцит швидкісного рухомого складу. Отож це питання майбутнього. Якщо задумане вдасться реалізувати, то час проїзду потягом до Миколаєва з Києва триватиме 6 годин.

До слова, швидкісний нічний потяг наразі долає цю відстань більш як за 10 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-