Диверсанта, який намагався підірвати стратегічний об’єкт, посадили на 7,5 року

Диверсанта, який намагався підірвати стратегічний об’єкт, посадили на 7,5 року

Укрінформ
За вчинення державної зради та намагання підірвати стратегічний об'єкт житель Рівненщини проведе у колонії сім з половиною років.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Набрав законної сили вирок Костопільського районного суду Рівненської області від 9 жовтня цього року, яким засуджено до 7 років і 6 місяців позбавлення волі жителя міста Вараш за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених кримінальними статтями про вчинення державної зради та диверсії», - йдеться у повідомленні.

Прокурором-обвинувачем доведено, що 22-річний чоловік умисно, з корисливих мотивів, вчинив злочинні діяння на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та безпеці України шляхом збирання та передачі представникам спецслужб іноземної країни-агресора деталізованої інформації про особливості захисту діяльності одного із стратегічно важливих об’єктів Рівненської області.

У травні 2018 року зловмисник намагався вчинити диверсію шляхом підриву об’єкта народногосподарського значення, однак співробітниками органів безпеки вдалося запобігти вибуху, а закладений біля підніжжя електроопори вибуховий пристрій – вилучити.

Читайте також: СБУ проводить навчання з протидії диверсантам

Під час досудового розслідування та у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав у повному обсязі, співпрацював із слідством, сприяв у розкритті злочину та дав грунтовні покази щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, у травні цього року на Рівненщині під час спільної операції СБУ та обласної прокуратури припинено злочинну діяльність чоловіка, який вчинив державну зраду та диверсію.

Зокрема, правоохоронці з’ясували, що чоловік записав та передав своє відеозвернення до ватажків терористичної організації «ДНР» із пропозицією вчинити на території Рівненської області диверсійні дії з метою дестабілізації ситуації в регіоні.

Проте правоохоронці спрацювали на випередження, і 10 травня вдалося запобігти вибуху.

Цього ж дня працівники СБУ затримали чоловіка, якому було повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-