У виправному центрі на Рівненщині в'язнів тримали в нелюдських умовах

У виправному центрі на Рівненщині в'язнів тримали в нелюдських умовах

Укрінформ
Кричущі факти порушень прав засуджених виявили органи прокуратури у дисциплінарному ізоляторі (ДІЗО) Городоцького виправного центру на Рівненщині.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«За результатами перевірки співробітниками профільного відділу прокуратури Рівненської області у Городоцькому виправному центрі №131 виявлено, що умови перебування засуджених в окремих камерах дисциплінарного ізолятора не відповідають санітарним вимогам і міжнародним стандартам та можуть розцінюватися як нелюдське поводження із громадянами», - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що в окремих приміщеннях, де утримуються в’язні, частина підлоги вкрита водою через неналежний стан опалювальної, а також каналізаційної систем.

Підвищений рівень вологості у цих приміщеннях негативно впливає на стан здоров’я засуджених.

Читайте також: Україна очікує, що МКЧХ вимагатиме доступу до в’язниць Криму і Донбасу — Геращенко

Після відповідних вказівок органів прокураутри двох засуджених звільнено із дисциплінарного ізолятора, ще одного переведено до камери, яка відповідає належним санітарно-побутовим умовам.

Зараз розпочато ремонтні роботи окремих камер та приміщень дисциплінарного ізолятора, вирішується питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних службових осіб установи, зазначили в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-