ГПУ відкрила кримінальну справу через “вибори” в “ЛНР”

ГПУ відкрила кримінальну справу через “вибори” в “ЛНР”

Укрінформ
За фактом проведення так званих "виборів" у "ЛНР" порушено кримінальну справу.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"За фактом організації та проведення так званих “виборів” в “ЛНР” розпочато кримінальне провадження", - написав він.

Лисенко уточнив, що прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації та проведення так званих "виборів" за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Читайте також: "Виборами" в ОРДЛО Росія прагне зірвати Мінський процес - Геращенко

Наразі слідчі встановили осіб, які безпосередньо організовували, фінансували проведення незаконних виборів та брали участь в якості “кандидатів” на посади до псевдодержавних утворень “ЛНР”, а також представників іноземних держав, які входили до складу спостерігачів.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Росія організувала та провела на підконтрольних їй територіях Донецької й Луганської областей України псевдовибори до місцевих органів окупаційної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-