НКРЕКП прокоментувала зрив опалювального сезону в Кривому Розі та Херсоні

НКРЕКП прокоментувала зрив опалювального сезону в Кривому Розі та Херсоні

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), висловила занепокоєння зривом опалювального сезону в Кривому Розі і Херсоні.

Про це йдеться на сайті Нацкомісії.

"Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, занепокоєна незадовільною організацією початку опалювального сезону в містах Кривий Ріг та Херсон. Така ситуація спричинена тим, що виробники теплової енергії АТ «Криворізька теплоцентраль» та АТ «Херсонська ТЕЦ» залишаються без газопостачання, що унеможливлює забезпечення теплом домівок мешканців м. Кривий Ріг та м. Херсон", - йдеться у повідомленні.

Щодо причин відсутності газопостачання у НКРЕКП зазначили, що НАК «Нафтогаз України» не має підстав для постачання природного газу до зазначених об’єктів через заборгованість АТ «Криворізька теплоцентраль» та АТ«Херсонська ТЕЦ». У зв’язку з відсутністю поданих НАК «Нафтогаз України» номінацій, оператори газорозподільних систем не мають правових підстав здійснювати розподіл природного газу таким підприємствам.

Читайте також: У Кривому Розі відкрили справу через відсутність опалення

НКРЕКП закликала всіх учасників процесу, зокрема уряд України, Фонд державного майна України, органи місцевої влади консолідувати зусилля та здійснити всі необхідні заходи для термінового відновлення газопостачання до об’єктів виробників теплової енергії та початку опалювального сезону 2018/2019 років.

Прес-служба НАК "Нафтогаз" повідомила у Twitter, що загальний борг «Криворізької теплоцентралі» становить більше 1 млрд грн. Це сума за газ, який відібрала «Криворізька теплоцентраль», спожила, але не розрахувалась. Графік погашення заборгованості було зірвано.

"На сьогодні відсутні жодні юридичні підстави для надання номінацій, і такий крок з боку Нафтогазу був би грубим порушенням діючого законодавства, яке регулює діяльність газового ринку України", - наголосили в "Нафтогазі".

Як повідомляв Укрінформ, проблеми з початком опалювального сезону виникли у Смілі Черкаської області, Шепетівці Хмельницької області, у Кривому Розі та у Херсоні. Напередодні, у понеділок, голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Президента та Кабінету міністрів із закликом невідкладно втрутитися в ситуацію зі зривом опалювального сезону в кількох містах України.

У школах Сміли та Шепетівки через відсутність опалення тимчасово призупинене навчання.

У Херсоні, де близько 30 закладів шкільної, дошкільної та позашкільної освіти залишаються без теплопостачання, рекомендували скоротити уроки в школах.

За фактом відсутності опалення у Кривому Розі поліція відкрила кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-