У Шепетівці через відсутність тепла призупиняють навчання у школах

У Шепетівці через відсутність тепла призупиняють навчання у школах

Документ
Укрінформ
Відсьогодні у чотирьох школах міста Шепетівка Хмельницької області призупиняють навчання через відсутність опалення.

Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні виконавчого комітету, повідомляє прес-служба Шепетівської міської ради.

"Вирішено призупинити освітній процес з 13 листопада 2018 року і до стабілізації ситуації. Про тривалість перерви у навчанні буде повідомлено додатково", — йдеться у повідомленні.

Через загрозу зниження тиску газу у місті до 0 та затримку в запуску вже під’єднаних модульних котелень тимчасово призупиняється освітній процес в ЗОШ № 1 (крім філії початкової ланки в ДНЗ № 11), ЗОШ № 4, СЗОШ № 2, НВК № 2 «ЗОШ-гімназія».

За словами міського голови Михайла Полодюка, ПАТ "Шепетівкагаз" погрожує з 16 листопада припинити постачання місту палива. Така ситуація склалася через заборгованість теплогенеруючого підприємства ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» і несанкціонований відбір ним газу з мережі. Наразі у Шепетівці опалюється 90% будинків, але номінацій на газ тепловики досі не мають.

Завтра, у середу, опівдні за ініціативою мера у місті проведуть народне віче. Міська влада хоче заручитися підтримкою жителів у справі повернення майна теплогенеруючого підприємства у комунальну власність.

Читайте також: В Україні "мерзнуть" кілька міст: Кличко просить Порошенка втрутитися

Як повідомляв Укрінформ, минулоріч опалювальний сезон у Шепетівці вдалося розпочати лише наприкінці листопада, після неодноразових протестів місцевих жителів та втручання центральних органів влади України.

Цьогоріч проблеми з опаленням також досі не вирішені у Смілі Черкаської області, у Кривому Розі та у Херсоні. Напередодні, у понеділок, голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Президента та Кабінету міністрів із закликом невідкладно втрутитися в ситуацію зі зривом опалювального сезону в кількох містах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-