У Рівному презентують унікальне автентичне вбрання ХІХ–ХХ ст.

У Рівному презентують унікальне автентичне вбрання ХІХ–ХХ ст.

Укрінформ
Етнографічне свято – День автентичного костюма «Доля» зібрало у неділю в Рівному сотні шанувальників українського народного вбрання XIX–XX ст.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року свято проводимо у два у етапи. У вересні ми показали традиційні українські строї Рівненського регіону, особливості кожного елементу одягу, а сьогодні вперше презентуємо 30 моделей унікального автентичного вбрання XIX–XX ст. з усіх регіонів України», – розповів голова Центру дослідження і відродження Волині Володимир Дзьобак.

За його словами, із представлених на святі костюмів половина – відновлені та реконструйовані Центром відродження і дослідження Волині.

«Хочемо, щоб таке свято стало потужною платформою для спілкування етнографів, мистецтвознавців, музейників, майстрів декоративно-прикладного мистецтва, колекціонерів та фотомитців задля популяризації і відродження автентичного костюма в Україні», – зазначив Дзьобак.

Читайте також: У Житомирі презентували дослідження поліського діалекту і фольклору

Гості можуть оглянути також взуття, верхній одяг, стародавні прикраси – волинські дукачі.

У програмі – літературно-музична композиція, присвячена українському костюму, дегустація традиційних страв, майстер-класи народних ремесел, дефіле та виступи фольклорних і вокальних колективів.

День традиційного костюма у Рівному проводиться за підтримки Українського фонду культури.

Фото: http://www.rivne.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-