На Львівщині ввімкнули тепло 30-тисячному місту

На Львівщині ввімкнули тепло 30-тисячному місту

Укрінформ
У місті Новий Розділ на Львівщині відновили роботу ТЕС і в домівки мешканців 30-тисячного міста почало надходити тепло.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Запізнення із початком опалювального сезону у двох містах області - Новому Роздолі та Новояворівську сталося через те, що майно ТЕС у цих містах було арештоване за клопотанням у НАБУ, яке підозрює теплогенеруючі підприємства у причетності до розкрадання понад 300 млн м3 природного газу на суму понад 1,4 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Крім того, додали в ОДА, попередні власники ТЕС не повернули контрольно-вимірювальне обладнання, що було демонтоване до моменту початку роботи управителя, а підприємства залишилися без кваліфікованих працівників. 

Щоб не допустити зриву опалювального сезону у Новому Роздолі та Новояворівську було проведено засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Комісія ухвалила невідкладно звернутися до Прем’єр-міністра, спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних злочинів щодо ухвалення відповідних рішень та вжиття необхідних заходів реагування, які дадуть змогу в найкоротші терміни відновити гаряче водопостачання та не допустити зриву опалювального сезону.

Читайте також: На Луганщині закликали Київ посприяти в організації опалювального сезону в регіоні

23 жовтня новий управитель Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ ПП «Гарант Енерго М» уклав з НАК «Нафтогазом» договір на постачання газу.

“Ми зробили усе від нас залежне і як результат - у суботу в домівки мешканців Нового Роздолу почало надходити тепло», - зазначив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ЛОДА Назарій Романчук.

За його словами, Новояворівська ТЕС готова до роботи на 95 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-