Теракт біля Палацу спорту: харківський суд допитав одного потерпілого і двох свідків

Теракт біля Палацу спорту: харківський суд допитав одного потерпілого і двох свідків

Укрінформ
Суд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, де на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні і поранено 11 осіб, допитав на сьогоднішньому судовому засіданні потерпілого та двох свідків.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Потерпілий, якому на момент події було 15 років, прийшов до суду у супроводі матері як законного представника. Він підтвердив, що отримав осколкове поранення в живіт і лікувався в лікарні. Більше він нічого не пригадав", - зазначив адвокат.

За його словами, явку інших потерпілих не було забезпечено.

Також суд прийняв рішення допитати двох свідків. "Обоє - харків'яни. На досудовому слідстві вони брали участь в упізнанні обвинувачених. Цього разу обоє підтвердили, що впізнали обвинувачених, але інші деталі події не пам'ятають", - додав адвокат.

За його словами, суд задовольнив клопотання захисту про вивчення протоколів допитів свідків, зроблених у період досудового слідства: "Після вивчення матеріалів обом будуть поставлені запитання".

"Суд виніс ухвалу про відеодопит потерпілого, який знаходиться в іншій області", - зазначив адвокат.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту: суд Харкова залишив під вартою всіх трьох обвинувачених

Чергове засідання суду, стало відомо, призначено на 14 листопада, на 11:30.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 31 жовтня Фрунзенський райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року продовжив арешт усіх трьох обвинувачених - Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова на 2 місяці - до 29 грудня.

До обвинуваченого Башликова викликали швидку допомогу через його скарги на тиск.

Суд відмовив обвинуваченим Тетюцькому і Дворнікову у відведенні всієї колегії суддів, яка, на їх думку, порушує їх право на захист. Суд також відмовив обом у зміні запобіжного заходу на той, що не пов'язаний з арештом. Башликов нічого не просив.

Суд допитав двох потерпілих: це правоохоронці, які постраждали під час вибуху. Один з них відмовився від претензій, інший заявив про компенсацію втрат у сумі 200 тис. грн".

26 жовтня Фрунзенський райсуд допитав ключового свідка, оскільки він їде за кордон. Свідок заявив, що бачив машину одного з трьох підозрюваних у дворі будинку поблизу місця вибуху.

19 вересня Фрунзенський райсуд Харкова допитав двох потерпілих під час вибуху біля Палацу спорту в Харкові. Потерпілий чоловік підтвердив, що отримав осколкові поранення на місці події, але пам'ятає лише те, як його відвезла "швидка". Також допитали жінку - сестру правоохоронця, який загинув під час вибуху. В обох допитаних - цивільні позови щодо компенсації втрат.

22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті затримали харків'ян Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Білгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-