Теракт біля Палацу спорту: суд Харкова залишив під вартою всіх трьох обвинувачених

Теракт біля Палацу спорту: суд Харкова залишив під вартою всіх трьох обвинувачених

Укрінформ
Фрунзенский райсуд Харкова у справі про теракт біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, де загинули і були поранені люди, продовжив арешт як запобіжний захід для всіх трьох обвинувачених.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Суд продовжив перебування під вартою, тобто в СІЗО, всім трьом обвинуваченим ще на два місяці: до 29 грудня", - зазначили у суді.

Наступне засідання суду 7 листопада об 11:30.

За словами адвоката Дмитра Тихоненкова, до обвинуваченого Сергія Башликова викликали швидку допомогу через скарги на тиск. У відповідь на його прохання відкласти розгляд справи, суд викликав ще одну швидку і, в результаті, відмовив йому у проханні.

"Суд також відмовив обвинуваченим Віктору Тетюцькому і Володимиру Дворникову у відведенні всієї колегії суддів, яка, на їх думку, порушує їх право на захист. Суд відмовив обом у зміні запобіжного заходу на такий, що не пов'язаний з арештом. Щодо Сергія Башликова, то він нічого не говорив, оскільки почувався погано", - пояснив адвокат.

За його словами, суд допитав двох потерпілих - правоохоронців, які постраждали при вибуху. Один із них відмовився від претензій, інший заявив про компенсацію втрат на суму 200 тис. грн.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту у Харкові: суд допитав ключового свідка

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року у Харкові при вибуху під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинули двоє людей, ще двоє померли в лікарні, 11 осіб дістали поранення. Через три дні за підозрою у теракті були затримані харків'яни Володимир Дворников, Віктор Тетюцький, Сергій Башликов. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби. Вони проходили підготовку у Бєлгороді і за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічний термін. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати вину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-