ДТП у Харкові: суд вивчив експертизи та продовжив арешт Зайцевій і Дронову

ДТП у Харкові: суд вивчив експертизи та продовжив арешт Зайцевій і Дронову

Укрінформ
Харківський суд у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській подовжив арешт Олени Зайцевої - водія Lexus і Геннадія Дронова - водія Volkswagen Touareg ще на два місяці.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд за клопотанням прокуратури подовжив обом фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави ще на два місяці: до 5 січня", - зазначила Дубовик.

За її словами, захисники обох наполягали на домашньому арешті.

"Суд також отримав результати додаткової експертизи (зробленої за запитом захисту Дронова - ред.). Прокуратура ознайомилася з документом. Ніяких несподіванок у результатах немає. Ця експертиза підтвердила інкриміновані порушення. Також експерти графічно визначили кордон перехрестя", - пояснила Дубовик.

За її словами, наступне засідання суду призначено на 13 листопада о 14:00.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня начальник Управління охорони здоров'я Харківської ОДА Богдан Федак оприлюднив результати роботи комісії медиків, створеної за заявою захисника Олени Зайцевої, що у неї постравматична енцефалопатія головного мозку і вона потребує обстеження невропатолога, але такого фахівця в СІЗО немає. Як сказав Федак, за результатами обстеження Зайцевої обласними фахівцями жодної патології у неї не виявлено: "Ніяких протипоказань для її перебування в умовах слідчого ізолятора немає".

18 липня Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській допитав експерта-автотехніка, який підтвердив, що правила дорожнього руху порушили обидва фігуранти: Дронов рушив з місця на жовте світло і відкинув Lexus, який мчав повз на червоне світло на великій швидкості, на натовп людей на переході.

Читайте також: Кривава ДТП у Харкові: суд призначив додаткову експертизу

3 липня Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській опитав свідка-автомеханіка, який, аналізуючи пошкодження автомобіля Lexus, назвав швидкість руху авто Зайцевої - 102 км/год: автомобіль рухався без гальмування.

31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила на суді, що фігурант Зайцева, водій Lexus, на момент аварії перебувала у стані наркотичного сп'яніння, водночас адвокат послалася на відповідь, отриману нею з профільного центру МОЗ України.

11 вересня на суд на повторний виклик не з'явилася лікар-нарколог Олена Федірко, яка після ДТП першою виявила опіати в крові Зайцевої. За відомостями поліції, вона втекла на окуповану територію.

Зайцева і Дронов обвинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинуло кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-